diumenge, 26 de febrer del 2012


El nacionalisme

Segons el diccionari d’estudis catalans, el nacionalisme és una ideologia i moviment que reivindica l’organització política independent d’una nació. Pel que a mi respecta, el nacionalisme no comprèn tan sols raons polítiques, sinó que recull altres elements, com la història, la llengua o els costums.
 
Molts podrien dir que el nacionalisme és una manera de separar cultures i allunyar aquella convivència multicultural tan desitjada, però aquestes ideologies, moltes vegades arribant cap al fanatisme, són les que diferencien unes comunitats d’unes altres, per tant, distingeixen cultures, les quals es converteixen en úniques i especials.

Molts declaren Catalunya com una nació, de fet, jo mateixa m’hi declaro a favor i dono llum verda per tal de fer de Catalunya un país independent. Posem el cas que no parlem de països, sinó de persones. Tots els humans som diferents, ja sigui pel color de la pell, pels nostres hàbits o pels nostres pensaments. Si fóssim tots iguals, si no hi hagués varietat ni distinció entre uns i altres, com podria funcionar el món? Seríem tots clons uns dels altres.

Gràcies a Déu que això no és així i que uns són nacionalistes i d’altres no, que uns són culés i altres no, i així en una infinita varietat d’aspectes que ens caracteritzen com a persones, com a ciutadans i com a espècie humana.

Aquí deixo un vídeo d'un Lipdub fet per ciutadans catalans per tal d'aconseguir la independència


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada