dilluns, 20 de febrer del 2012

Assaig

Assaig sobre El show de Truman. Conclusions finals

El show de Truman és un film en el qual es dóna a veure la visió calderoniana de la vida com a somni. Es pot relacionar amb el mateix mite de la caverna de Plató, el qual diu que la vida és tota una mentida.


Nombrosos tweets han ofegat la pàgina on els alumnes posavem en comú les nostres idees, els nostres pensaments, les nostres "reflexions filosòfiques" sobre la pel·lícula en qüestió. De fet, la majoria coincidim en el dubte de si la vida és real. Preguntes com "allò que vivim es real?" o "estem tots en una gran mentida?" han passat pels nostres pensaments. 

Hi ha una gran coincidencia en què pensem de la manipulació del director del programa de El show de Truman. El fet de manipular una vida a profit dels altres és una acció perversa. Això dóna entreteniment, però en Truman viu experiències falses, té relacions falses, un treball fals... Tot al voltant seu és una farsa. Així doncs, podríem mencionar la concepció de Calderón de la Barca: "La vida és un teatre dirigit per Déu, i nosaltres som els actors de l'obra. És només quan morim que descobrim realment la vida vertadera"

Així doncs, la pel·lícula El show de Truman ha tingut certa influència en els alumnes, ja que, quantes vegades ens formulem dubtes existencials? 

Aquí deixo una llista dels meus tweets sobre la pel·lícula



Vídeo del tràiler de El show de Truman



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada